Blog

Minden alapja a pontosság!

Ez a bejegyzés egy újabb kényes pontot feszeget, amit nem mindenki tart szem előtt egy fotózás során (ezért is született ez a bejegyzés, melyet az élet inspirált). Nagyon egyszerű, mégis sokan belefutnak a következő hibába: nem érkeznek a megbeszélt időben a fotózás helyszínére. Ez lehet túl korai vagy túl késői időpont, mindkettő kellemetlenségekhez vezethet. Ha késel, akkor nem tiszteled meg a többi projectben részt vevőt azzal, hogy betartsd a megbeszélteket, csúszik minden vagy nincs elég idő az igényes munkához. Azt hiszem, ezt nem kell magyarázni, hiszen ez mindenki számára teljesen evidens. Persze mindenkinek közbejöhet bármi, de próbáljunk meg mindent alárendelni annak, hogy elkerüljük az esetleges csúszást. Készítsünk össze mindent előtte lévő nap, amire szükségünk lehet. Ha tömegközeledéssel megyünk, ellenőrizzük a menetrendet, talán jobban tesszük azt is, ha eggyel korábbi járatra szállunk, mint amire normál esetben. Amennyiben autóval mennénk, ütemezzük kicsit korábbra az indulást. Ezzel a dugó vagy bármi apró fennakadás kivédhető. Ha minden igyekezetünk ellenére csúszásban vagyunk, mindenképp értesítsük a többieket. Így ők addig el tudják kezdeni a munka azon részét, amihez nem kellesz feltétlenül. Kipakolás, rendezkedés, fények beállítása.

   Azonban ha túl korán érkezel, szintén okozhatsz kellemetlen pillanatokat, ha 30-40 perccel elszámolod magad, jobb ha még nem mész a helyszínre. Ilyenkor a stúdiót még használhatja esetleg az előző bérlő, aki nem fejezte be a munkát és megzavarod. Ebben az esetben érdemes a környéken beülnöd egy kávéra, üdítőre valahova. Ezzel elütheted az időt és pontosan érkezhetsz, így segítve a zökkenőmentes munkát. Ha 10 perccel a megbeszélt időpontot megelőzően érsz a helyszínre, az már természetesen nem probléma.

   A legfontosabb ebben a kérdésben is az, hogy tisztán, őszintén kommunikálj a stábbal. Ha sokat késel és nem is szólsz, meglehetősen negatív irányba alapozod meg az aznapi munkát, ami nem vezet jóra. Mind a végeredményen, mind a munkafolyamat során nyomot fog hagyni ez az attitűd.

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.