Blog

Hogyan érdemes felkészülni egy fotózásra?

   Ez a bejegyzés leginkább azoknak szól, akik félnek az ismeretlentől és nem mernek belevágni a fotózásba és azok számára is, akik már sikeresen foglaltak időpontot valamelyik modell fotó csomagra, és szeretnének felkészülten érkezni a fotózásra

   Ha bizonytalan vagy a fotózással kapcsolatban, szeretnélek megnyugtatni, hogy csak ezzel a pár dologgal kell foglalkoznod a fotózás előtt, amire ha időben felkészülsz, nem okozhat problémát. Az alábbi pontokat betartva nem csak a végeredménnyel leszel elégedett, felszabadultabb lesz a hangulatod és bizony a gördülékenyebb munkát is nagyban elősegíted.


A pózolás gyakorlása:

   Akkor leszel a legeredményesebb, ha a fotózás előtt annyit gyakorolsz a tükör előtt, amennyit csak tudsz. A magabiztossághoz fontos, hogy kitapasztald, mi az, ami szerinted a legjobban áll neked, hogyan tudod úgy helyezni a karjaidat és lábaidat, hogy az a legelőnyösebb legyen számodra. Ehhez egy egész alakos tükör lesz a legjobb barátod. Ha esetleg nem állsz még biztosan magassarkúban, érdemes otthon járkálnod benne a fotózás előtt, hogy minél jobban megszokja a lábad a helyzetet.

   Mivel porték is készülnek majd rólad, az arcodat is be kell melegítened kicsit és játszani az arckifejezéseiddel. Az is fontos, hogy az ujjaidat kecsesen mozgasd az arcod közelében, ahogyan azt például a kezdőképen látható Lili tette a tesztfotózásán. Természetesen nem azt várjuk el, hogy profiként érkezz, így nem kell elbizonytalanodnod, mindenben a segítségedre leszünk. 

 

   Ami erősíteni tudja a pózolási technikádat otthonról az az, ha magazinokat lapozgatsz és próbálod leutánozni a pózokat. Még jobb, ha YouTube-on nézel tutorialokat vagy divatanyag fotózásokat például a pózolás királynőjével, Coco Rocha-val. Ebből a videóból minden modell pózt könnyen le tudsz utánozni, ha a kezdetekben lassabbra állítod a videó sebességét.

 

Pontos érkezés:

   Többször foglalkoztam már a témával a blogon, de nem lehet elégszer elmondani, mennyire kulcsfontosságú a divatszakmában a pontosság. Hogy a fotózás élménye és hangulata pozitív tudjon maradni, mindig tervezd meg előre az útvonalat a BBK Futár, Waze vagy a Google Maps appokkal. Ha rajtad kívül álló okok miatt késnél, kérlek időben jelezd azt a megadott elérhetőségen, hogy fel tudjon készülni a csapat a csúszásra.

 

Ahogyan a fotózásra érdemes érkezned:

   Ahhoz, hogy a legjobbat tudjuk kihozni belőled, a te segítségedre is szükségünk lesz. Itt sem kell semmi extrára gondolni, csupán arra, hogy a fotózás előtti napon időben feküdj le aludni és igyál elegendőt, hogy kipihent és hidratált legyél, valamint érdemes frissen mosott hajjal, letisztított bőrrel, smink és ékszerek nélkül, ápolt, manikűrözött kezekkel érkezned. Körömlakkok terén kérjük, hogy kerüld a túl élnk színeket és a natúr árnyalatokat részesítsd előnyben. Kérünk továbbá, hogy a szőrtelenítést és a szoláriumozást legalább 3 nappal a fotózás előtt tudd le, hogy ne pirosodjon ki a bőröd a fotózás idejére.

   Ruházatot illetően lehetőleg laza, bővebb darabokban érkezz. Szűkebb fazonok esetében sajnos elődordul, hogy meglátszanak bőrödön a varrás nyomai. Csúszhat az egész fotózás ha meg kell várni, amíg ezek elhalványulnak.


Amiket mindenképpen hozz magaddal:

- Személyi igazolványt, mert a fotózásról szóló modellszerződéshez szükség lesz az adataidra. Ha nem töltötted még be a 18-at, szülői beleegyezés is fog kelleni a fotózáshoz. Ebben az esetben vagy kísérjen el valamelyik szülő, vagy hozz magaddal meghatalmazást 2 példányban.

- Testszínű és fekete, lehetőleg levehető vagy pánt nélküli melltartót és pánt nélküli egyszerű csőtopot. Ezek a portré fotózásnál lesznek fontosak.

- További ruhadarabok, amiket érdemes magaddal hoznod: egyszínű ing és letisztult felsők, fehérneműt takaró body, skinny jeans, bőrdzseki vagy blézer, garbó, az alakodat kiemelő ruha, sportcipő, magassarkú és kiegészítők. Lehetőség szerint mindegyik darab tiszta és levasalt állapotában legyen nálad. A fazon kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani, hogy melyek a kedvenc darabjaid, illetve miben érzed jól magad, melyek azok, amik tökéletesen illenek az alakodra. Az is fontos, hogy a fotókon mi mutat majd jól, például a vibráló színeket, apró mintákat és feliratos, flitteres ruhadarabokat érdemes mellőzni. Inkább az egyszerű, de nagyszerű elvet kövesd és fontos tudnod, hogy annál könnyebb dolgunk lesz majd, minél több darabból tudunk választani.

- Végül ne feledkezz meg a nagy munkában az evésről és ivásról sem, mindig készülj elegendő vízzel és rágcsával a korgó gyomor és esetleges rosszullétek elkerülésére. Fontos, hogy valóban magára a fotózásra tudj koncentrálni.

 

Aki hozzám jön fotózásra egy ajándék útmutatót küldök számára a fotózásra való felkészülésről, hogy garantáltan a legjobb képek készüljenek mindenkiről.

 

Bodogán Sándor

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.