Blog

Mondj Igent a Modellkedésre! Vagy Mégsem?

   Napjainkban számos nyilatkozat terjed az interneten, amelyekben sikeres és már befutott modellek próbálják lebeszélni az erre a foglalkozásra áhitozó lányokat arról, hogy ebben a szakmában tevékenykedjenek. Többek közt Cameron Russel is ezt a tábort erősíti. Rengeteg pozitívuma és negatívuma van ennek az életnek, vegyük tehát górcső alá ezeket, hogy egy kis segítséget kapjunk ahhoz, mégis merre billenjen a mérleg ebben a kérdésben.

   Nagyon kevés munka az, ami ilyen változatos, ennyire impulzív. Olyan helyekre jutnak el a modellek, ahova legtöbben soha, olyan dolgokkal találkoznak, ami rengeteget hozzátesz a személyiségükhöz. A legtöbb munkára hamar ráun az ember, de itt aztán tényleg nincsen két egyforma nap. Folyamatosan más emberek vesznek körül, akiktől tanulhatsz.

   Aki egy bizonyos szintre eljut, az már szép kis jövedelmet tudhat a magáénak. Igaz, azt hozzá kell tenni, hogy teljesen hullámzó, nincs garancia arra, hogy ne csússzon be egy-egy rosszabb időszak. Alapvetően, ha az ember kitapasztalja hogyan működik ez a világ, gyorsan bele lehet tanulni. Mivel a többi modellel élsz együtt egy apartmanban, erősítitek egymást és azt se felejtsük el, hogy sok életre szóló barátság megköttetett már ilyen alkalmakkor. Tehát akár nemzetközi kapcsolatépítés is lehetséges, ami szintén jelentős pozitívum. Idesorolhatjuk még a mindenki által irigyelt képeket, amik tényleg csodálatosak. Nőként biztosan remek érzés egy-egy jól sikerült vagy általunk szépnek vélt anyagon megtekinteni, hogyan is mutatunk a képeken.

   Negatívumként beszélhetünk arról, hogy akármennyire szép és vékony valaki, az elején a rutin és a tapasztalat hiányából kifolyólag ahhoz képest, hogy mennyi válogatáson vesz részt, többnyire nagyon kevés munkát kap. Ez okozhat feszültséget fiatal lányban, hiszen hiába mondja el neki az ügynöke, hogy ez így működik és idővel majd több munkát fog kapni, nem mindig sikerül megélni csalódottság érzése nélkül.

   Legtöbbször, azoknak a legkisebb az önbizalma, akik a divatszakmában dolgoznak, hiszen folyamatosan szép emberekkel vannak körülvéve. Ez még egy érett, magabiztos emberben is bizonytalanságot kelthet, pláne egy kamaszlányban. Elkerülhetetlen a hasonlítgatás, kinek vékonyabb a dereka, kinek hosszabb a lába, kinek csillog leginkább a haja.

   Belföldön és külföldön egyaránt vigyázni kell a “modell vadász” férfiakra (és nőkre), akik a castingok helyszínére mennek, az ajtóban állnak és próbálnak beszédbe elegyedni a lányokkal. Fontos tehát, ha a lányunkat ilyen pályára szánjuk vagy ez érdekli Őt, erről beszéljünk vele nyíltan és világosítsuk fel az esetleges veszélyről, ami leselkedhet rá. De legyünk őszinték, egy szép és fiatal lány esetében ez mindennapi, nem kell ehhez feltétlenül modellkedni, tehát mindenképpen szerencsés, ha óva intjük őket.

   Ebben a szakmában nehéz előre tervezni, hiszen nincs olyan, hogy hátradőlsz és pihensz. Könnyen lehet, hogy fél órával egy találkozó előtt szólnak, hogy most azonnal indulnod kell, hogy odaérj. Van, hogy késő este szólnak, hogy másnap korán reggeltől egy fotózáson kell résztvenned. Ezekre nem lehet mindig nem a válasz, mert egy idő után inkább másnak fognak szólni, akik többször volt elérhető ilyen esetekben.

   Rengeteg a pro és kontra érv, végső soron mindenki maga tudja eldönteni, hogy része szeretne-e lenni ennek a szakmának az összes előnyével és hátrányával együtt.  

 

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.