Blog

Hobbik, amelyek jól jöhetnek egy fotózáshoz

   Lehetsz profi modell, olyan, aki a szabadidejét szereti hobbi szinten modellkedéssel tölteni, sőt olyan is, aki most először próbálja ki magát a kamera előtt, a cél, hogy minél magabiztosabban és a saját testalkatodnak legelőnyösebben tudj pózolni. Az általam, a divatfotózás előtt adott szakmai tippek mellett léteznek olyan szabadidős tevékenységek is, amik nagyban megkönnyítik a dolgodat abban, hogy hamar feloldódj és lazán mozogj a stúdióban. Minél felkészültebben érkezel a fotózásra, annál jobb lesz a végeredmény.

 

   Az első, ami valószínűleg eszedbe jut majd a téma kapcsán, valószínűleg a színészkedés lesz. Ez valóban a legjobb módja annak, hogy megtanulj akár idegenek vagy tömeg előtt is magabiztosan szerepelni. Némi színészi gyakorlattal a zsebedben nem lesz gond a lámpalázzal, sőt gyerekjáték lesz a fotózás során felmerülő karakterek bőrébe bújni és a legváltozatosabb pózokat életre kelteni. Természetesen az ilyesfajta tehetség óriási előnyt jelenthet forgatások alkalmával is.

 

   Ha úgy gondolod, számodra stresszel járhat egy fotózás, segítségedre lehet a jógázás, ami kívül-belül segít ellazulni. Jótékony hatása továbbá, hogy nyújtja az alakodat és javítja a tartásodat, ami szintén elengedhetetlen lesz a divatfotózás során. Hajlékonyabbá tesz és még akár egy-két póz-tippet is elleshetsz jógázás közben a modellkedéshez.

 

 

   A mozgásforma, amit a legjobban tudsz hasznosítani a kamera előtt az nem más, mint a tánc. A jógához hasonlóan javítja a testtartásodat, az állóképességedet, az egyensúlyérzékedet, emellett segít a pózok kecsességének kidolgozásában és abban, hogy a statikus pózokból légies, egybefüggő mozgás lehessen, ami minden fotós álma. Amennyiben magassarkúban is ügyesen táncolsz, nyert ügyed lesz modellként.

 

   Az sem hátrány, ha képben vagy a legújabb trendekkel, a legnagyobb topmodelleket követed és igazi divat megszállott vagy, hiszen magazinokból, Instagram postokból korlátlan mennyiségben inspirálódhatsz a pózoláshoz. Akkor tudod a legjobban előnyödre fordítani az érdeklődési körödet, ha tükör előtt rendszeresen gyakorolsz, esetleg amatőr fotókon visszanézed magad, ami ideális esetben az önbizalmadat is képes növelni.

 

   Végül, de nem utolsó sorban, kapóra jöhet, ha a kamera másik oldalán is szívesen mozogsz. Ha hobbi szinten már foglalkozol a fotózással, hamar rá fogsz hangolódni a téged lencsevégre kapó fotós elképzelésére, könnyeben megtalálod majd a neked legmegfelelőbb pózokat és természetesen a stúdióban is otthonosabban fogsz mozogni, ami nagy előny. Az ilyesfajta érdeklődést munkákon is díjazzák, remek kapcsolatépítési lehetőséget biztosít. Amennyiben komolyabb szinten is érdekel a fotózás, látogass el az alábbi linkre a legújabb fotós workshopjaimért: https://fotosworkshopok.hu/workshopok

 

Bodogán Sándor

page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.