Blog

Fotózás mindenkinek?

Fotósként csak úgy lehet fejlődni, ha az ember folyamatosan keresi a kihívásokat, igyekszik minden lehetőséget megragadni és azt ki is használni. Nagyon izgalmas magazinoknak, ügynökségeknek vagy márkáknak profi vagy kezdő modelleket fotózni, de nem szakmabeli személyeket megörökíteni is izgalmas feladat. Igazi kihívás az első feszült percek után olyan légkört teremteni, amelyben bárki úgy érezheti, hogy bátran elengedheti magát.

   Ilyenkor még maga az alany sem feltétlen tudja mi áll neki igazán jól, mi a legelőnyösebb számára. Hogy könnyítsek ezen, minden jelentkezőnek küldök egy kis segítséget, hogyan készüljön, ami megkönnyíti a közös munkát. Emellett profi sminkes, stylist és ha a választott csomag tartalmazza, fodrász is segít abban, hogy a legjobb formáját hozza elő, hisz nekik pontosan ez a munkájuk. Akár el is lehet csenni egy-két trükköt, amit a mindennapokban is alkalmazni tud az alapos szemlélő. Egy ilyen fotósorozatnak számtalan előnye lehet: amellett, hogy a későbbiekben van mit megmutatni az unokáknak, az önbizalomra is remek hatással van, az ember teljes kiállása és kisugárzása megváltozhat, hiszen látja, hogy mit lehet kihozni belőle, mit lát az, aki elfogulatlanul nézi. Nem beszélve arról, hogy manapság sokaknak fontos a social media által önmagáról kapott visszajelzés, amin (egészséges kereteken belül) semmi szégyellnivaló nincsen, hisz ki ne akarná, hogy a legelőnyösebb arca nézzen vissza rá egy olyan netes felhasználói fiókból, amelyen minden ismerőse, barátja, rokona de akár szomszédja is bármikor megtalálhatja?

   Legtöbbször egy teljesen “civilről” gyönyörű képeket lehet csinálni, mert természetesen pózol, minden mesterkélt mozdulat nélkül, ami teljesen más hangulatot idéz, mint egy előre kitalált  kép, amin még a modell kisujja is görcsösen be van állítva. Persze van, aki jobban “működik” kamera előtt, ha meghatározott pózban van megörökítve, ez személyenként eltérő, és természetesen segítek a legelőnyösebb pózok megtalálásában is. Gyakran a fotózás elején van még egy kis belső feszültség, zavarban van az újdonsült modell, de legjobb tudásom szerint azon leszek , hogy az első gátlások hamar feloldódjanak : ) A fotózással töltött évek során sok mindenkivel találkoztam már, így azt gondolom, sikerült tapasztalatot szereznem abban is, hogyan tudok segíteni némileg ebben is.

   Az eddigiekben weboldalamon csak ügynökségi kezdő, illetve tapasztalt modellek képeit mutattam be. Az új weboldalamon már megtalálható a blog menüpont is, ahol olyan embereket mutatok be, akik nem profik és életük első fotózásán vesznek részt. Vagy azért, mert mindig is ki szerették volna próbálni, milyen egy profi fotózás, vagy azért, mert meglepetésnek szánják kedvesüknek. Természetesen az összes ilyen képet a rajtuk szereplő hozzájárulásával publikálom.
Az első hölgy, akit szeretnék bemutatni, Zsuzsi. Bár ő nem teljesen kezdő, hiszen volt már néhány fotózáson, melyek közül én is fotóztam kétszer, ugyanakkor nem profi modell. Fogadjatok szeretettel néhányat a Róla készült képek közül:

 

Modell: Ujvári Zsuzsanna

 

Kapcsolódó képek
page_modul: blog
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.